!!! AKCE !!! Až do odvolání cena dopravy na výdejní místa Balíkovny jen za 59,- Kč a to včetně dobírky ! Lze použít jen u zboží do 15 kg hmotnosti.

Zapečené koláče k večeři uděláte i v malé troubě!

Měli jste někdy ten slavný alsaský cibulový koláč? Nebo jiné zapečené koláče, francouzské, sladké i slané, plné šťavnaté náplně? Jsou hotové za chvíli, o finální přípravu se postará trouba a je to ideální jídlo pro malé trouby. Koláče z těsta můžeme připravit i do zásoby a zamrazit je. Pak je pouze vyndat, dát do trouby a je hotovo. Jak je ale kombinovat a co všechno lze tímto rychlým způsobem zapéct?

vegetable-cake-1360667_640

1. podklady z těsta

Tyto koláče lze pohodlně mrazit (kromě těch s bramborovou nebo rýžovou náplní). Do vymazané formy poklademe těsto (bramborové, kynuté, listové, slané linecké) a můžeme předpéct zhruba do poloviny. 

Jaké kombinace náplní stojí za úvahu?

- losos, wasabi, hrášek, mrkvička (zalito smetanou se žloutky)

- mořská ryba, chilli, bazalka, citronová tráva, hrášek (zalito kokosovým mlékem nebo bešamelem)

- tofu, česnek, ořechy, arašídy, smetanový sýr

- chřest, kaštany, balzamikový ocet, ořechy (zalito bešamelem)

- slanina, oregano, kozí sýr, dýňová semínka (zalito smetanou)

- kedlubny, cibulky, citron, bílé víno, kmín (zalito zakysanou smetanou)

- cibule, hruška, červené víno, rybízové želé (zalito zakysanou smetanou)

Základní recept na quiche těsto:

175 g mouky, 125 g nízkotučného tvarohu, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce vody - uhněteme, 30 minut necháme uležet. Na 200 °C pak předpékáme 10 minut rozpíchané vidličkou, aby se netvořily bublinky.

2. podklady z brambor

Jsou pro čerstvé použití, brambory zamražovat nemůžeme, stejně jako bramborové náplně. Ale jinak tu neexistují žádná omezení, snad jen, že lépe chutnají znovu ohřáté. Inspirujme se recepty s náplněmi z těst, ale přidat můžete různé předem vytvořené masové náplně se smetanou, sýry. Překvapivě skvěle chutná i sojové maso, ochucené, kombinované se zeleninou nebo exotickým kořením ve stylu orientální kuchyně. Skvělé jsou s dýní a pikantními sýry.

Podklad pro takový koláč je z předem předvařených brambor, které jemně pokrájíme a pečlivě jimi poklademe vymazanou mísu. Pak plníme a dopečeme.

TIP: Pro malou troubu můžete přijít k nám. Máme pro vás nejlevnější pečící trouby.

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení