!!! AKCE !!! Až do odvolání cena dopravy na výdejní místa Balíkovny jen za 59,- Kč a to včetně dobírky ! Lze použít jen u zboží do 15 kg hmotnosti.

V kostce o ZAVAŘOVÁNÍ TOPINKOVÝCH POMAZÁNEK

Topinkové zavařování patří k letním klasikám. A je to jedna z mála dobrot, které můžete otevřít hned po zavaření, už jen z toho důvodu, že opečené tousty a topinky jsou oblíbenými letními večeřemi. A z hotové směsi vám bude okamžitě členy rodiny ujídáno! A stačí mít trochu zeleniny, fantazii naplno a něco dobrého koření k ruce a rázem můžete do maličkých skleniček zavařit celou paletu topinkových „více či méně ďábelských toustů“.

Co použít jako základ?

Nejoblíbenějšími základy pro pomazánky jsou směsi rajčat a papriky. Další v řadě jsou cukety, lilky a patisony, které můžete použít i samostatně a rajčatovou sladkou složku v nich nahradíte rajským protlakem. V pozdějším období lze použít i všechny druhy dýní, zejména efektní bude čistá podušená špagetová dýně s kořeněným základem.

vegetables-573958_640

TIP: Do páru se hodí i houby, cibule, česnek, pórek, strouhaná mrkev, petržel a celer.

A jdeme na přehlídku koření:

ČERVENÉ POMAZÁNKY

Základ tvoří rajčata nebo zelenina ochucená při dušení rajským protlakem. A dál si už vystačíme s fantazií. Sladkost dodá koření, které dáváme do kečupu či rajské omáčky: hřebíček, pepř, nové koření, klidně i směs perníkového koření. Kdo tohle miluje, nebude zklamán.

Ostré červené jsou jednoznačně oblíbenější. K rajčatovému základu můžeme přidat chilli, nejlépe přímo ostré papričky nebo chilli koření ve vločkách. Milovníci pepřů mohou použít všechny druhy barevných pepřů.

ŽLUTÉ POMAZÁNKY

Tady k zeleninovému základu přidáváme kurkumu nebo přímo kari směs koření. Tu potom doladíme k orientální chuti dalšími zvýrazněnými chutěmi (massala nebo kardamon) a pálivost znovu mohou zajistit chilli vločky, které tolik nenaruší kanárkovou žluť, nebo různé druhy pepřů.

MASOVÉ POMAZÁNKY

K základu můžete přidat i upečené vepřové maso, nebo přímo zavařit stejně jako masové konzervy, části masa ve sklenici proložené paprikou a kořením. Pomazánka se potom na topinku spíše krájí, ale o to větší požitek se v ní skrývá. Mňam. Tady se ale řídíme pravidly zavařování pro zavařování masa.

TIP: Vybírejte topinkovače u nás!

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení