V zásobě vždy mějte vývar. Můžete ho narychlo rozmrazit, ohřát, doplnit jemnou zeleninou, která bude ve vývaru velmi rychle uvařená, nudličky, svítky, vajíčko nebo nočky a je hotovo. Ale vývar se vyplatí mít jako pořádný základ i hutných podzimních polévek, které na podzim nahradí hlavní jídlo nebo jsou báječnou večeří pro temné dny.
Jak z obyčejných polévek udělat ještě lepší?
Masové vývary obohaťte o maso: ideálním doplňkem je přidat do hotové nudlové polévky osmahnuté (i různě ochucené) mleté maso. Pozvedne chuť, zvýší pikantnost a sytost pokrmu.
Masové vývary obohaťte o zavářky: nemusíte zůstat jen u jedné. Klidně kombinujte noky a nudle, vaječnou sedlinu se svítky. Je ideální čas otevřít staré kuchařky a podívat se na všelijaké zavářky, které odnesl čas... a začít experimentovat.
Hutné polévky ze zeleniny:
Mixované polévky z dýně, mrkve nebo celeru nemusí zůstat jen u své krémové konzistence. Ano, skvělé jsou pak posypané různými semínky, dýňovými semínky nebo sezamem a hustě obsypané opečenými krutony, ale nějaké dobroty můžeme přidat i do hotového krému. Na pánvi vedle můžeme na másle osmahnout mraženou kukuřici. Skvělá v krémové polévce je pečená růžičková kapusta, nebo obyčejně uvařené brambory (zejména v sýrových polévkách).
Klasické zimní zahřívací polévky:
Nezapomněli jste recepty dávno zapomenuté: čočková, hrstková, hrachová, zelňačka bílá i s červenou paprikou a klobásou. Kdo má ráda, by měl v polévce mnoho ingrediencí a téměř všechny chutě světa, je čas uvařit právě takovou polévku. A právě do nich se hodí i ten obyčejný vývar, který nechá vyniknout silný říz čehokoliv, co v polévce je. Ať už půjde o zelňačku, bramboračku s houbami nebo o kulajdu.
Na jakou polévku rádi vzpomínáte vy?
TIP: Pro pomalé vaření, navíc v báječném retrostylu, se hodí i tento rychlovar multifunkční hrnec a rýžovar v jednom Retro multifunkční hrnec a rýžovar Ariete Vintage.
Obrázek: Pixabay
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.