Ano, lze! A jsou po vytažení z mrazáku jako čerstvé. Zamrazením se nepoškodí kvasinky, které se opět po rozmrazení a zaktivováním ve vhodném prostředí, probudí k životu a parádní kynuté buchty nebo chleba bude na světě. Má to však pár pravidel:
- k zamražení používejte jen čerstvé, dobré kvasnice (když zamrazíte ty, kterým už dochází spotřeba nebo jsou okoralé, nebude výsledné fungování kvasnic po rozmrazení zaručeno).
- v mrazáku je uchovávejte maximálně 3 měsíce, pak už mohou více vysychat.
- musí být dobře uchovány bez přístupu vzduchu (dobře je zabalte!)
- zamrazujte vždy množství, které právě spotřebujete, vždy pak vytáhnete jen jednu dávku
KDYŽ JE Z MRAZÁKU VYNDÁTE.... poté pozor:
Rozmrazujte je pozvolna, při pokojové teplotě.
Nikdy ne nedávejte do mikrovlny nebo k výraznějšímu zdroji tepla. Teplo kolem kvasnic by mělo být zhruba v pokojové až tělesné teplotě. Pokud je teplota vyšší, kvasinky hynou.
Tedy ani horká voda a ponoření kvasnic do ní, není vhodný nápad.
Rozmrazené kvasnice: Jak vypadají a jak voní?
Vůně je nezměněna.
Konzistencí jsou trošku tekutější, nebo gumovější, ale je to normální jev.
FUNGUJÍ: Jak zjistit, jestli jsou dobré?
Zkuste malý test, část rozmrazených kvasnic posypejte cukrem a sledujte, jestli reaguje. Stejně tak je lepší případné pečení rozvrhnout na systém - zvlášť kvásek - zvlášť ostatní ingredience, abyste zbytečně nepokazili celé pečení tím, že kvasnice rozdrolíte do celé hmoty určené k přípravě těsta.
A my pro vás máme naprosto TOP pekárnu chleba MaxxMee : Nejlepší cena, nejlepší funkce - dokonalý poměr cena - výkon!
Obrázek: Pixabay
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.