Lze kvasnice mrazit?

Ano, lze! A jsou po vytažení z mrazáku jako čerstvé. Zamrazením se nepoškodí kvasinky, které se opět po rozmrazení a zaktivováním ve vhodném prostředí, probudí k životu a parádní kynuté buchty nebo chleba bude na světě. Má to však pár pravidel:

yeast-bread-g343cc4a8e_640

- k zamražení používejte jen čerstvé, dobré kvasnice (když zamrazíte ty, kterým už dochází spotřeba nebo jsou okoralé, nebude výsledné fungování kvasnic po rozmrazení zaručeno).

- v mrazáku je uchovávejte maximálně 3 měsíce, pak už mohou více vysychat.

- musí být dobře uchovány bez přístupu vzduchu (dobře je zabalte!)

- zamrazujte vždy množství, které právě spotřebujete, vždy pak vytáhnete jen jednu dávku

 KDYŽ JE Z MRAZÁKU VYNDÁTE.... poté pozor:

Rozmrazujte je pozvolna, při pokojové teplotě. 

Nikdy ne nedávejte do mikrovlny nebo k výraznějšímu zdroji tepla. Teplo kolem kvasnic by mělo být zhruba v pokojové až tělesné teplotě. Pokud je teplota vyšší, kvasinky hynou.

Tedy ani horká voda a ponoření kvasnic do ní, není vhodný nápad. 

Rozmrazené kvasnice: Jak vypadají a jak voní?

Vůně je nezměněna.

Konzistencí jsou trošku tekutější, nebo gumovější, ale je to normální jev.

FUNGUJÍ: Jak zjistit, jestli jsou dobré?

Zkuste malý test, část rozmrazených kvasnic posypejte cukrem a sledujte, jestli reaguje. Stejně tak je lepší případné pečení rozvrhnout na systém -  zvlášť kvásek - zvlášť ostatní ingredience, abyste zbytečně nepokazili celé pečení tím, že kvasnice rozdrolíte do celé hmoty určené k přípravě těsta. 

A my pro vás máme naprosto TOP pekárnu chleba MaxxMee : Nejlepší cena, nejlepší funkce - dokonalý poměr cena - výkon!

Obrázek: Pixabay

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565