Letní dezerty a mlsání patří mezi nejoblíbenější. Málokdy ale chceme trávit v kuchyni spoustu času a hřát se opékat ještě u trouby. Stačí jen na chvíli zapnout kuchyňský robot a je to. Ukážeme vám, jak rychle založit základ dobrému dezertu.
Pečete piškot? Udělejte si ho víc!
Mrazák se stává v létě vítaným společníkem. Milujete piškotové dezerty, na které jen navršíte tvarohovou náplň, ovoce a želatinu? Když už budete péct piškotové korpusy, směle si jich udělejte víc. Báječně vydrží v mrazáku i celý měsíc, takže pak stačí jen patřičný plát vytáhnout, nechat rozmrznout, našlehat novou náplň, ozdobit a nechat ztuhnout v lednici a je hotovo.
TIP: Mrazit můžete i základy na muffiny rovnou v košíčcích.
Šlehané dezerty v mnoha chutích
Ovoce doslova láká ke kombinaci se šlehačkou, tvarohovými a smetanovými či jogurtovými pěnami. Kuchyňský robot vám v okamžiku našlehá bílou sladkou náplň, kterou můžete oživit ještě kořením a příchutěmi:
- Pár kapek vanilkové esence
- Pár špetek kardamonu
- Mátová esence nebo nasekané lístečky máty
- Nadrcená čokoláda
- Citronová šťáva
- Rozdrobené máslové sušenky
A tohle všechno už jen položíte na čerstvé nebo krátce podušené ovoce. Meruňky, broskve nebo švestky.
Zmrzliny lehké jako sen
Stejným způsobem můžete udělat a ochutit i zmrzliny. Pěkně našlehané je stačí vložit do misky do mrazáku a každou půlhodinku lehce promíchat.
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.