Domácí pekárna na chleba se stala už nedílnou součástí kuchyní. Velmi ulehčuje například bezlepkové pečení a někteří si rádi užívají i možnosti pečení načasovat. Večer nastavit a přidat ingredience, a ráno vás probudí vůně čerstvě upečeného chleba.
Už jste namlsaní?
JAK TEDY VYBRAT DOMÁCÍ PEKÁRNU?
Dejte rozhodně na značku
Pekárna vydrží hodně, ale při větším provozu a častějším používání je přece jen značka zárukou kvality a toho, že vám pár let vydrží. Je také dobré mít přehled o náhradních dílech a možnostech oprav. Aby třeba sehnat hnětací hák nebyla příliš velká fuška.
Multifunkční? Prostě ETA!
Tento druhý model oplývá několika výhodami, za které budete značku ETA (v tomto případě Eta Delicca) rozhodně milovat. Pekárna umí nejen své poctivé pečící programy, ale na jedno tlačítko v ní zavaříte marmeládu, upečete sekanou a kdo má bezlepkovou dietu, má vyhráno! Tady je pro tento specifický druh pečení dokonce speciální program!
Tvar a váha chleba, jaká vám vyhovuje
V naší nabídce najdete dva tvary pekáren chleba. Krychlička, kvádr, nebo spíše dokulata? Důležitá je i váha chleba, menší pekárny produkují zhruba kilové chleby, ty větší, vhodné pro větší rodiny i o třetinu těžší.
Hnětací háky, čím víc, tím líp
U opravdu malých pekáren stačí jeden hnětací hák, ale u těch větších je vhodné, aby byly minimálně dva. Těsto musí být promíseno opravdu dokonale a poctivé háky jsou základem úspěchu. U většiny typů pekáren se při pečení háky zapékají dovnitř, ale některé modely mají funkci, kdy se po ukončení hnětání a na začátku pečení sklopí.
Výpadek elektřiny? Žádný problém!
Zdánlivě nevýznamnou výhodou je udržení paměti v případě výpadků proudu. Když vám na čtvrt hodinky vypadne proud, můžete chleba v podstatě vyhodit, pokud už bylo počato pečení – nebo ho dopéct v troubě. Program už nenaváže. Ale některé modely mají funkci udržení paměti a pekárna po naskočení proudu znovu pokračuje tam, kde přestala!
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook