Domácí majonéza je hotova raz dva a rozhodně nemusí být fádní. Ochutit ji můžeme i pouhou změnou oleje, ze kterého ji připravujeme. Ta olivová je pochoutka sama! Kvalitní vajíčka zaručí další chuťový zážitek a spoustu prospěšných vitamínů a aminokyselin a my vám k tomu všemu přidáme pět tipů na SUPER OCHUCENÉ letní majonézy.
Dají se použít jako omáčky a ochucovadla ke grilovanému masu nebo zelenině. Využijete je jako dip k syrové zelenině, na saláty nebo k nejrůznějšímu křehkému či opečenému pečivu.
A jistojistě si je zapamatujete i pro zimní pečení a vaření, protože kdo ochutnal takovou wasabi majonézu, ten si na ni vzpomene pokaždé, když dostane chuť na něco velice pikantního k masu.
ZÁKLADNÍ RECEPT NA MAJONÉZU
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, to je základ úspěšné hebké majonézy.
3 žloutky
2 špetky soli a pepře
250 – 280 ml kvalitního oleje
Rozšleháme žloutky se solí a pepřem a potom po kapičkách vléváme olej a znovu pečlivě zašleháme.
TIP: Práci ulehčí i Vysokootáčkový mixer Orava Super tip!
WASABI MAJONÉZA
Do základní majonézy vmícháme podle chuti 1 – 2 lžičky wasabi křenu a dosolíme dle chuti.
JEMNÁ MAJONÉZA S PEČENÝM ČESNEKEM
Parádní věc, pokud nemáte rádi chuť čerstvého česneku, ale pečený vám nevadí. Do majonézy vmícháme rozmačkaný pečený česnek. Množství dle chuti, klidně půl na půl!
RAJČATOVÁ MAJONÉZA
Sušená rajčata rozkrájíme na drobné kousky nebo rozetřeme v hmoždíři. A smícháme s majonézou. Parádní na pečivo!
BAZALKOVÁ MAJONÉZA
Do majonézy opatrně vmíchejte již hotové bazalkové pesto. Bazalka, česnek a piniová (či slunečnicová) semínka si můžeme také čerstvě připravit a rovnou použít.
CHILLI MAJONÉZA S HOŘČICÍ
Nakrájené chilli papričky ještě řízneme pořádnou hořčicí a šup s tím do majonézy. Nic pekelnějšího ke grilovaným steakům neexistuje!
Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.