Grilovačka s perfektní organizací a dobroty opékané až do podzimu

Víte, že s perfektní organizací a zajištěním grilovacího místa nemusíte uzavírat grilovací sezónu s koncem léta, ale užít si vůni pečeného masa na ohni i s podzimními dny? Poradíme vám, jak zajistit všechno kolem grilování tak, že bude v mžiku připraveno a nevzdáte se ho ani s prvními chladnými podzimními dny. Vůně masa se může snoubit s první vůní padajícího listí.

grilll

Praktický grilovací šuplíček

Grilovací šuplíček nebo koš, ve kterém budou vždy na jednom místě připraveny oleje, hořčice, koření i bylinky, ušetří mnoho času. Co patří do ledničky, dejte do zvláštní krabičky nebo vyndavatelné přihrádky, co v lednici být nemusí, nechte v košíčku tam, kde bude vše po ruce ať už pro kuchyňské využití, nebo rychlé přenesení na grilovací místo.

Vždy suché dřevo a uhlí

 Udržujte dřevo a uhlí suché, pošmourné dny a vlhká rána mu nesvědčí a jen uzavřené uhlí v obalu navlhne. Máme pro vás pár tipů, jak palivo udržet sušší než dříve:

- uzavřete je v rozdělaném obalu do nepropustného obalu, například plastové krabice.

- přidejte do obalu také silikagelové sáčky

A samozřejmě uhlí a dřevo průběžně kontrolujte, abyste mohli včas zasáhnout, pokud začne vlhnout.

Chráněný přístřešek

Grilovací koutek na vaší zahradě nebo terase by měl být chráněný před nepřízní počasí a větrem. 

Větrolam je dobrým tipem pro chvíle, kdy potřebujete jak soukromí, tak ochranu před nepřízní počasí. 

Huňatější posezení pro pocit teplíčka

No a samozřejmě se snižujícími se teplotami potřebujete sobě nebo svým  hostům udělat tepelný komfort. Řešení může být jednoduché, textilie na zahradním nábytku, deky, jaké vídáme v kavárnách. Prostě si udělat dobře a útulno i na podzim s talířem plným grilovaného masa a zeleniny.

 

Chutě a vůně podzimu jsou lákavé!

Vyžijte sezónní ingredience: dýně, kukuřice, jablka, hrušky, sladké brambory, houby… to vše může na grilu doslova zazářit. Stejně tak poslouží i podzimní marinády na maso, které obohatíte houbovým kořením, sušenými  houbami nebo teplým kořením alá hřebíček nebo muškátový oříšek.

Koneckonců, svařené víno do ruky, horký čaj s citronem, k tomu deky, polštáře a maso s vůní muškátového květu s grilovanou dýní… to je ještě lákavější než letní grilovačka, co říkáte?

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

 

Máte otázku? Kristýna Vám poradí.608 873 565