Sous pomalé vaření: Šťavnaté zázraky ve vakuu!

Sous-vide je metoda vaření ve vakuu ve speciálních sáčcích. Chcete vyzkoušet ta šťavnatá masíčka i zeleninu, kterou nemusíte marinovat a ani dlouze vařit? Vše se stane samo v zázračném hrnci, který už existuje i pro domácí použití. Něco tak šťavnatého a chutného jste ještě nejedli.hrnec

Je to jako konvektomat? Zní možná první otázka. Tak trochu. Nejvíce lze asi toto vaření přirovnat k pečení kuřete v pečícím sáčku. Podobně jako vaření v pomalém hrnci nebo remosce je tu princip v tom, že z jídla uniká jen minimální množství páry a živin a vůní. Vše se tak koncentruje na jednom místě, provoní samotné jídlo a nic se nevysuší. Sous-vide je potom skvělé ještě v tom, že vám zachová veškerou šťávu a vůni a například maso se propeče natolik, nakolik by to při klasické tepelné úpravě ani nebylo možné. 

Je to úplně nový chuťový zážitek!

A proto je tak oblíbený!

Zkuste si to jen představit...

Příznivci této metody si nemohou vynachválit pečený marinovaný bůček, ve kterém máte asi nejvíce možnost ocenit dokonale propečená masová vlákna, rozpuštěný kolagen a neskutečně voňavou šťávičku. Profesionálové ale používají tento hrnec i k předpřípravě masa, kdy až po sous-vide úpravě se maso zprudka opeče na pánvi pro křupavou kůrčičku.

Vaří se při nízké teplotě, při žádném vaření nepřesáhne 100 °C, obyčejně se používá teplota kolem 80 °C, ale i nižší, záleží na konkrétních receptech. Díky tomu se jídlo pomalu dusí, zachovává si  živiny a vůni.

S hrncem pro pomalé vaření MEDION Sous-Vide se dostáváte do zcela nové oblasti kulinářského zkoumání a dříve či později vás napadne experimentovat po svém. Je ale třeba znát základní pravidla tohoto vaření:

- vždy se vaří v sáčcích, vaření mimo sáčky není dovoleno (sáčky můžete použít i pro zamražování)

- neuvaříte tu tedy omáčky ani polévky (ovšem z masa získáte výbornou šťávičku, která nahradí každou omáčku)

OVŠEM - pohodlně najednou uvaříte maso, zeleninu, vejce, ryby. Ideální pro vaření marinovaných a kořeněných  masových nebo zeleninových směsí. 

Náš hrnec má i 24 hodinový časovač, takže může vařit bez vás a už na vás čekat s hotovým jídlem. Tepelná izolace funguje skvěle, takže se nemusíte bát nehody, stejně jako vaření díky nastavitelnému termostatu zaručí, že se nic nespálí. Nespálíte se ani vy, protože držadla jsou izolovaná a vždy chladná. Celý hrnec je stabilní, protože má gumové nožičky, které se jen tak nepohnou. 

Bezpečnost zaručena, perfektní výkon také. Nezbývá než začít experimentovat. 

Kde najít recepty:

- pro staromilce je tu Cuketka, vyhledávač doporučí i nějaké další stránky a recepty.

- jsou i různé appky ke stažení

- videa na Youtube

 Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565