Řeřicha - jarní chuť života!

Řeřicha. Za pár dní je krásně narostlá a ta nálož vitamínů! Řeřicha je typicky jarním osením, zeleninou zelenou a svěží vhodnou na chleba, do pomazánek nebo pěkně na čerstvě vařené brambůrky, ale málokdo ví, že ji lze pěstovat během celého roku a i na záhonku.

cress-g1dbd472a0_640

Vůbec nevadí, když vám vykvete, protože i tak se hodí do smoothie, do špenátu apod. Stále si zachovává výraznou ředkvičkovou a štiplavou chuť a vůni.

Jak se starat o semínka?

V jarním období si můžete koupit sáček se semínky a ty potom opatrně vsypat na navlhčený kuchyňský ubrousek umístěný v nádobce, která se dá uzavřít. Minimálně první den nebo dva je dobré mít uzavřenou mističku, protože klíčící semínka intenzivně voní, což  nemusí být někomu příjemné. A pak už je můžete odkrýt a dopřát vyklíčeným semenáčkům co nejvíce denního světla. Během dalšího dne až dvou vyrostou nádherné rostlinky, které můžete nůžkami stříhat a rovnou jimi posypat chleba.

Co obsahuje řeřicha?

- vysoké množství vitamínu C

- velké množství vápníku oproti jiné zelenině

- velké množství zinku oproti jiné zelenině

- mnoho vitamínu B

Je to tedy takový základní životabudič na jaro, dokonce se o ní někdy říká, že je nejzdravější zeleninou vůbec. 

V obchodech můžete sehnat drobnou řeřichu a i jiné druhy:

- setá (jemné lístečky)

- dánská (tužší lístečky)

- mega (větší lístky)

Také platí:

- chcete-li jemnější a ne tak štiplavou chuť řeřichy, zalévejte ji více. Když vyschne, nebo má  méně vody, tak je její chuť pikantnější!

- klíčivost semen, která máte koupena je až 6 let

Obrázek: Pixabay

Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565