!!! AKCE !!! Až do odvolání cena dopravy na výdejní místa Balíkovny jen za 59,- Kč a to včetně dobírky ! Lze použít jen u zboží do 15 kg hmotnosti.

Jídla z jednoho hrnce: Plná chuť a čas pro sebe...

Jídla z jednoho hrnce mají dvě velké výhody: šetří čas. A mají většinou plnou prolnutou chuť. Asi jimi nezaplníme každý den, ale když potřebujete ušetřit čas na něco jiného a nemůžete stát u sporáku, je pravý čas něco naházet do hrnce a už jen počkat. Povíme si, jaká jídla jsou z jednoho hrnce nejlepší a co všechno můžeme kombinovat. 

bean-stew-5181818_640

Jídla z jednoho hrnce patří k těm, která jsou chuťově nejvýraznější, zároveň nám často vydrží i do druhého dne, kdy bývají ještě lepší. 

Takže si klidně takového jídla uvařte větší množství (hodí se na další den nebo do mrazáku).

Jeden hrnec a minimum času stráveného v kuchyni jsou základem pro:

SYTÉ HUSTÉ POLÉVKY

- zeleninové husté polévky zalité již hotovým (nebo mrazeným vývarem), rybí, luštěninové polévky. Obohatit je můžeme krutony nebo nastrouhaným sýrem

- zimní krémové polévky (podušená zelenina s kořením, bylinkami), rozmixujeme a přidáme krutony, sýr, čerstvou kukuřici

RYCHLÉ RESTOVÁNÍ A MINUTKY

- smažené nudle

- rychlá sladká jídla z těstovin

- rychlovky z masa, zeleniny, pikantní nudličky (s dostatkem orestované zeleniny nemusíte řešit přílohu či servírovat čerstvé saláty a zeleninu)

DUŠENÉ A ZAPEČENÉ POKRMY

Základem je "kotlíkové vaření", takže do jednoho hrnce přidáte více ingrediencí, jež se postupně vaří, prolínají, bublají. Dobré je vědět, že přece jen se někdy vyplatí rozložit si přidávání ingrediencí v časovém rozvrhu. Nejprve osmahneme základ, cibuli, česnek, koření, přidáme maso a dusíme. Pak přichází čas na zeleninu nebo předvařené luštěniny, uzeninu, klobásky, slaninku či jiné dobroty, u kterých chcete, aby si zachovali křupavost nebo svou chuť neprolnutou s ostatními.

V závěrečné fázi (cca 20 minut před dokončením vaření) můžete vyřešit i přílohu. Přidat do dušené směsi těstoviny, rýži nebo brambory (s případným přidáním tekutiny), vznikne tak opravdu jídlo z jednoho hrnce a krémová omáčka navíc.

Některé další tipy:

- stroganoff

- paprikáš

- dušená kuřata v zelenině nebo houbách

- chilli con carne

- tažín

- kari omáčky

- burgundská omáčka

- frikasé

- guláše

 - směsi mletého masa (na špagety, lasagne, předpřipraveno k zapečení)

 Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení