!!! AKCE !!! Až do odvolání cena dopravy na výdejní místa Balíkovny jen za 59,- Kč a to včetně dobírky ! Lze použít jen u zboží do 15 kg hmotnosti.

Chytrý hrnec, zapékací mísa: Jak zahustit jídlo z jednoho hrnce?

A ještě tak, abyste ten hrnec pokud možno nemuseli skoro vůbec otvírat? Jídla z jednoho hrnce, různé zapékací mísy, elektrické hrnce, keramika nebo pečící pánve. Super, ale někdy je třeba jídlo zahustit, což obnáší v určitý okamžik velmi pečlivě jídlo zahustit a ještě hlídat, aby se nám případné zahušťovadlo nestalo něčím, čím nechceme, třeba hrudkami.

goulash-1696569_640

Pryč s moukou? I to je řešení!

Ale my pro vás máme pár tipů, se kterými tato zapékaná jídla, která se rozvoní po celé kuchyni, stanou lehce zahuštěná i bez vašeho přílišného přičinění.

Mouka, smetana a spol.

Aby bylo jasno, pro úspěch v kuchyni je dobré vědět:

- mouka pšeničná hladká dělá ráda hrudky, do jídla ji musíte lít dohladka rozmíchanou v tekutině a provařit alespoň 10 minut, aby se ztratila syrová chuť. Lepší je v tomto případě zahušťovat dopředu připravenou jíškou.

- zdravější alternativy mouky (cizrnová, čočková, sojová, ovesná) jsou možné, je však třeba je do jídla přidat klidně i na začátku vaření, delší prováření jim prospívá. Někdy však ovlivňují chuť jídla (luštěninové mouky).

- smetanu nejprve rozmíchejte v části omáčky a až potom lijte do omáčky (zejména se to týká spojování kyselých a horkých omáček), předejdete tím teplotním šokům a sražení smetany v hrudky.

 TŘEBA PRÁVĚ TOMUTO SE CHCETY VYHNOUT!

Tak jak na zahušťování v pečících pánvích a hrncích?

- strouhaná brambora (přibližně 1 malá brambora na 4 porce středně husté omáčky)  - lze přimíchat na začátku vaření

- nastrouhaná střídka tvrdého chleba (ideální do guláše) - i zde můžete přidat na začátku vaření

- rozmixovaná zelenina ze směsi, nebo část směsi, kterou vaříme - ke konci nebo k zahuštění již hotového jídla

- malé množství škrobové moučky rozmíchané ve vodě nebo tekutině z jídla - ke konci vaření přilít, promíchat a nechat chvíli vařit/péct

To vše stačí jen nalít do pečeného, vařeného jídla, přistrouhat, zamíchat a pak už se o nic nestarat. Přesné množství ingrediencí je závislé na množství jídla a hustotě, kterou chcete dosáhnout.

Navnadilo vás tak jednoduché vaření?

Vybírejte z naší nabídky:

- nejlevnější elektrické hrnce

- nejlevnější pečící pánve

Foto: Pixabay

 Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

 

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení