!!! AKCE !!! Až do odvolání cena dopravy na výdejní místa Balíkovny jen za 59,- Kč a to včetně dobírky ! Lze použít jen u zboží do 15 kg hmotnosti.

Chytrý hrnec, zapékací mísa: Jak zahustit jídlo z jednoho hrnce?

A ještě tak, abyste ten hrnec pokud možno nemuseli skoro vůbec otvírat? Jídla z jednoho hrnce, různé zapékací mísy, elektrické hrnce, keramika nebo pečící pánve. Super, ale někdy je třeba jídlo zahustit, což obnáší v určitý okamžik velmi pečlivě jídlo zahustit a ještě hlídat, aby se nám případné zahušťovadlo nestalo něčím, čím nechceme, třeba hrudkami.

goulash-1696569_640

Pryč s moukou? I to je řešení!

Ale my pro vás máme pár tipů, se kterými tato zapékaná jídla, která se rozvoní po celé kuchyni, stanou lehce zahuštěná i bez vašeho přílišného přičinění.

Mouka, smetana a spol.

Aby bylo jasno, pro úspěch v kuchyni je dobré vědět:

- mouka pšeničná hladká dělá ráda hrudky, do jídla ji musíte lít dohladka rozmíchanou v tekutině a provařit alespoň 10 minut, aby se ztratila syrová chuť. Lepší je v tomto případě zahušťovat dopředu připravenou jíškou.

- zdravější alternativy mouky (cizrnová, čočková, sojová, ovesná) jsou možné, je však třeba je do jídla přidat klidně i na začátku vaření, delší prováření jim prospívá. Někdy však ovlivňují chuť jídla (luštěninové mouky).

- smetanu nejprve rozmíchejte v části omáčky a až potom lijte do omáčky (zejména se to týká spojování kyselých a horkých omáček), předejdete tím teplotním šokům a sražení smetany v hrudky.

 TŘEBA PRÁVĚ TOMUTO SE CHCETY VYHNOUT!

Tak jak na zahušťování v pečících pánvích a hrncích?

- strouhaná brambora (přibližně 1 malá brambora na 4 porce středně husté omáčky)  - lze přimíchat na začátku vaření

- nastrouhaná střídka tvrdého chleba (ideální do guláše) - i zde můžete přidat na začátku vaření

- rozmixovaná zelenina ze směsi, nebo část směsi, kterou vaříme - ke konci nebo k zahuštění již hotového jídla

- malé množství škrobové moučky rozmíchané ve vodě nebo tekutině z jídla - ke konci vaření přilít, promíchat a nechat chvíli vařit/péct

To vše stačí jen nalít do pečeného, vařeného jídla, přistrouhat, zamíchat a pak už se o nic nestarat. Přesné množství ingrediencí je závislé na množství jídla a hustotě, kterou chcete dosáhnout.

Navnadilo vás tak jednoduché vaření?

Vybírejte z naší nabídky:

- nejlevnější elektrické hrnce

- nejlevnější pečící pánve

Foto: Pixabay

 Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

 

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565