!!! AKCE !!! Až do odvolání cena dopravy na výdejní místa Balíkovny jen za 59,- Kč a to včetně dobírky ! Lze použít jen u zboží do 15 kg hmotnosti.

Domácí jogurtovač: Množení jogurtů snadno a rychle

Možná vás už napadlo udělat si svůj vlastní domácí jogurt? Cena takového jogurtu je mnohem nižší než kupovaného, k dispozici budete mít téměř neomezené množství produktu, který si můžete jakkoliv ochutit. Tvořit jogurt v domácích podmínkách můžete i v troubě nebo na teplém místě, spolehlivější ovšem bude jogurtovač. A pak potřebujete kvalitní mléko.

strawberry-5082252_640

A to je vše.

Proč raději volit jogurtovač?

U domácí výroby jogurtů je důležité dodržet správnou teplotu, (kolem 40 °C) tak, aby nekolísala. To dokážete maximálně v troubě nebo na nějaké spolehlivé staré peci, spartánské podmínky může poskytnout teplé topení, peřiny, termoboxy, ale... jsou tu právě ta "ale". Kolísání teplot není dobré pro množení důležitých jogurtových kvasinek a může zvýšit riziko kontaminace něčím, co nechceme.

Navíc skleničky, které se v jogurtovači používají jsou přesně kalibrované a nikdy vám nic nezbyde. 

S jogurtovačem jenom hlídáme čas, vnější i vnitřní podmínky tvorby bílé pochoutky si přístroj ohlídá sám.

Je to prostě hygieničtější, a také rychlejší.

TIP: S naším jogurtovačem Ariete 621 trvá výroba jogurtu 12 hodin. Večer uděláte, ráno máte!

Domácí jogurt: Postup je jednoduchý

Bude to vyžadovat jen trošku naší práce. Mléko (1 l) ohřejeme na 80 °C a zchladíme. Do zchlazeného přimícháme 2 lžíce živého jogurtu a řádně rozmícháme. Pak rozdělíme do vyvařených čistých skleniček z jogurtovače a poskládáme do přístroje. A dle návodu ho necháme pracovat.

Malá věda je však s mlékem

K výrobě potřebujeme ideálně nepasterizované a nehomogenizované mléko. To seženete v automatech na mléko nebo u farmářů. Některé prodejny však už takové mléko i prodávají. Nehomogenizované mléko poznáte podle stojící vrstvy smetany na povrchu. Pasterizace není takový problém, protože při vlastním zahřívání mléko pasterizujeme i my. 

S tímto mlékem nám vznikne ideální hustý jogurt.

Použít můžeme ale i jiná mléka:

kozí, ovčí: jsou řidší, takže i jogurt bude mít tekutější konzistenci

homogenizované: jogurt nám vznikne, ale bude mít slizovitější charakter

rostlinná mléka: jogurt bude řidší, záleží na konzistenci mléka.

 Chcete jogurt něčím zahustit? Pokud chcete jogurt něčím zahustit či ochutit, můžete do něj přimíchat sušené mléko, nebo sušenou rostlinnou smetanu v případě rostlinného mléka. Ochucování už pak necháme zcela na vás!

 Zajímají Vás informace ze zákulisí našeho obchodu, tipy jak ušetřit na běžných výdajích a být tak bohatší, nebo jen rádi soutěžíte? Sledujte náš Facebook.

aaa-facebook_final_pruhled

 

 

Máte otázku? Lucie Vám poradí.608 873 565

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení